Ingyenes kiszállítás 51199 Ft  felett
Ingyenes kiszállítás 51199 Ft felett
Visszatérítés 30 nap
Visszatérítés 30 nap
Több mint 17000 termék
Több mint 17000 termék

Teniszütő Wilson Ultra 100 V4.0 + ajándék húr + ajándék húrozás

107 120 Ft

Az ajánlott fogyasztói ár

91 460 Ft Megtakarítás 15 %
Súly: 300
Fejméret (cm2): 645
Egyensúly pont: 320
Húrozás minta: 16/19
Gyártói kód: WR108311
Vásárolj és spórolj a
Hűségprogrammal
A termék tartalmazza az ingyenes szállítást
Csomagfeladás: 48 órán belül
variánsok:
Teniszütő Wilson Noir Ultra 100 V4 + ajándék húr + ajándék húrozás
Wilson Noir Ultra 100 V4 + ajándék húr + ajándék húrozás
több
TÖBBET OLCSÓBBAN:
Mennyiség Egységár
tól/től 2 db 82 320 Ft
91 460 Ft Wilson Ultra 100 V4.0 + ajándék húr + ajándék húrozás
    ST86773.1
Wilson Ultra 100 V4.0 Bemutatjuk az Ultra 100 v4.0 negyedik generációs modelljét, az Ultra 100...több

Wilson Ultra 100 V4.0

Bemutatjuk az Ultra 100 v4.0 negyedik generációs modelljét, az Ultra 100 v4.0-t! Ez az új színösszeállításban pompázó teniszütő erőt és lenyűgöző pörgést biztosít. Ez az ütő 300 g súlyú, így optimális manőverezhetőséget biztosít, és prémium választás a középhaladó és haladó teniszezők számára egyaránt, akik agresszív játékstílussal játszanak.

Megújult dizájn és csúcstechnológia

A v4.0 kiadáshoz a Wilson beépítette a fejlett FORTYFIVE technológiát, amely növeli a váz stabilitását és rugalmasságát. Ezek a fejlesztések a játék minden aspektusát erősebbé teszik. A merevség 73-ról 70 RA-ra történő csökkentésének köszönhetően a kényelem szintjében is figyelemre méltó különbséget fogsz észrevenni. Az ütő geometriája és a grommet szerkezet is átfogó frissítésen esett át. Ezek a változtatások kibővítik az ütő sweetspotját és továbbfejlesztik az aerodinamikáját, nagyobb ütőerőt biztosítva, amelytől az ellenfelek megzavarodnak.

Továbbfejlesztett jellemzők

- A FORTYFIVE technológia nemcsak az ütő stabilitását erősíti, hanem rugalmasabbá is teszi. Ez végső soron fokozza az érintésérzetet és a pontosságot.

- Csillagászati hozzáférés az erőhöz és a pörgéshez.

- Friss, divatos festés matt effektekkel.

- Az olyan élvonalbeli teniszezők első számú választása, mint Borna Coric és Victoria Azarenka.

A Wilson Ultra 100 V4.0 feltűnő kék színével jellemezhető és szenior ütőként besorolt Wilson Ultra 100 V4.0 készen áll arra, hogy elképesztően új szintre emelje játékodat. Kékítsd meg ellenfeleidet, amikor nem tudnak lépést tartani a feljavított játékoddal!

Különleges ajánlat!

Minden vásárláshoz a vásárlók ingyen Luxilon ECO Power 1,25 mm-es húr és szervizszolgáltatás jár.

Termék szám: ST86773.1
Termékkód: WR108311
Ütősorozat: Ultra
Súly: 300 ? több
Fejméret (cm2): 645 ? több
Egyensúly pont: 320 ? több
Húrozás minta: 16/19 ? több
Merevség (RA): 70 ? több
Hosszúság: 68,5 ? több
Keretprofil: 24/26,5/24,25 ? több
Húrfeszesség (ajánlott kg -ban): 23-27 ? több
Anyag: grafit
Fő szín: kék
Húr: nem
Tasak: nem
Csillapító: nem
A legkeresettebb Borna Coric
Technológiák
Parallel Drilling
CRUSH ZONE
Sweetspot Channels
FortyFive
Hogyan válassz teniszütőt? Melyik teniszütő lesz jó nekem? Minden kezdő teniszező felteszi...több
Hogyan válassz teniszütőt?

Hogyan válassz teniszütőt?

Melyik teniszütő lesz jó nekem? Minden kezdő teniszező felteszi magának ezt a kérdést. Teniszütőt nem vásárol túl gyakran az ember. Az ütők számos paramétere befolyásolja a tenisz örömét és a fejlődést. Az ütő fő paramétereinek tájékoztató leírását az ütőn fel kell tüntetni (különböző helyeken - a gyártótól függően), azonban azok gyakran hiányosak, nem könnyen olvashatók, nem könnyen felismerhetőek, különösen a kezdő játékosok számára. Annak érdekében, hogy kiválaszthassa a megfelelő ütőt az alábbiakban bemutatjuk azokat a főbb jellemzőket, amelyekre figyelni kell az ütő vásárlásakor, hogy a lehető legjobban megfeleljen a játékos egyéni adottságainak és igényeinek.

A fej felülete (mérete) és alakja

Az ütők különböző formájúak és különböző méretűek. Ami a fej formáját illeti, nincs egyértelmű értékelés, hogy melyik alak tökéletes és ajánlott a megfelelő játékoscsoport számára. A legtöbb fej „klasszikus tojás” alakú. Az ütőfej méretére világosabb osztályozási szabályok vonatkoznak. Az ütőfej mérete centiméterben és négyzet hüvelykben van megadva, és a felületre vonatkozik. Az ütőfej felülete felelős az ütés erejéért és pontosságáért.

Három alapvető ütőfejméret létezik:

  • Közepes méretű (kicsi) - 85-93 négyzethüvelyk
  • Midplus (közepes) - 94 - 103 négyzethüvelyk
  • Nagyméretű (nagy) - több mint 104 négyzethüvelyk

Minél nagyobb az ütőfej, annál nagyobb az ütéserő. Ezért a játékosnak kevesebb energiát kell fordítania arra, hogy a labda a pálya másik oldalára kerüljön. Ezenkívül a nagy fejű ütőknél nagyobb az úgynevezett „sweet point”, amely az ütő közepén levő területmező, ez biztosítja a labda optimális ütését. Egy kisebb fejű ütő kisebb erővel üti a labdát, így a játékosnak több erőt kell fektetnie minden ütésbe. A kis fej sokkal több kontrollt biztosít a labda irányítására és a pontos ütésre.

Összegzésként:

  • Kezdők- keressenek nagyobb fejű ütőt 660 négyzetcentimétertől (102 négyzet hüvelyk)
  • Közepes szintű játékosoknak – az ütő fej mérete 645-690 négyzetcentiméter (100-107 négyzet hüvelyk) között javasolt
  • Haladó játékosok- egyéni a választás, de általában a 645 négyzetcentiméter (100 négyzet hüvelyk) vagy kisebb felülettel bíró fejű ütőket használják.

Az ütő hossza

Az ütő hossza a markolat aljától az ütőfej végéig terjedő távolság. A standard felnőtt ütő 68,58 cm hosszú (27 hüvelyk), és messze a legnagyobb a jelenléte a piacon. A meghosszabbított ütők (még néhány centiméterrel is) megnövelt hatótávolsággal és erővel rendelkeznek, és jobb pörgetést is biztosítanak. Azonban csökkentik a kontrollt és az irányítást a labda felett. A hosszított ütő kisebb manőverező képessége különösen akkor figyelhető meg, amikor a játékos közel kerül a hálóhoz. A standard ütők dinamikusabbak. A gyermekütők a szokásosnál rövidebbek. A gyermekek ütőinek kiválasztásakor fontos tényező a gyermek fizikai állapota. A magassága és súlya hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyártó által ajánlottnál kissé hosszabb ideig kell használniuk az ütőket.

Osztályozás az ütő hossza szerint:

  • 68.58 cm (27 hüvelyk) és nagyobb- felnőtt teniszezőknek
  • 26 hüvelyk (66 cm)-10-12 éves vagy 136-146 cm magas gyermekek számára
  • 25 hüvelyk (63,5 cm)-8-10 éves vagy 128-136 cm magas gyermekek számára
  • 23,5 hüvelyk (58,5 cm)-6-8 éves vagy 120-128 cm magas gyermekek számára
  • 21,5 hüvelyk (53,5 cm)-5-6 éves vagy 112-120 cm magas gyermekek számára
  • 19 hüvelyk (48,5 cm)-4-5 éves vagy 100-112 cm magas gyermekek számára

Teniszütő súlya

Nagyon fontos tényező a megfelelő ütő kiválasztásában. A „felnőtt” ütő súlya kétszáz és több mint háromszáz gramm között mozoghat. Ez a paraméter elsősorban a stabilitásért felelős. Minél nagyobb a súly, annál nagyobb a keret stabilitása. Ne feledjük, hogy minél nehezebb az ütő, annál nehezebb lendíteni. Olyan ütőt kell választani, amely nem lesz túl nehéz, és lehetővé teszi a szabad, könnyű lendítést.

Összegzés:

  • Kezdők- keressenek ütőket, amelyek megkönnyítik a lendítést. Férfi-ütő súlya 270-290 gramm, nők-250-270 gramm.
  • Közép-haladó szintű játékosoknak- javasolt a 280-300 grammos ütők használata.
  • Haladó játékosok - általában 300 gramm feletti ütőket választanak, ahol lehetőség van az ütő súlyának egyéni növelésére akár a keretre ragasztott ólomszalagok segítségével.

A teniszütő súlypontja

Az ütő súlypontja másnéven az ütő tömegközéppontja. Centiméterben mérik a markolat aljától a fej tetejéig. E tekintetben az ütők a következő csoportokra oszthatók: Fej-nehéz- HH (Head-Heavy), Fejkönnyű- HL (Head Light), Egyenletesen kiegyensúlyozott- EB (Evenly Balanced). Két azonos súlyú, de eltérő egyensúlyú ütő teljesen más érzés játszani. A markolat felé eltolt tömegközéppontú ütők könnyebb fejűek és jobban manőverezhetők. Kiválóak, amikor közel játszol a hálóhoz. A fej-nehéz egyensúlyú ütők általában a könnyű-ütők csoportjába tartoznak. Ha a tömegközéppontot a fej felé toljuk el, akkor kevesebb energia szükséges az erős ütéshez. Az ilyen típusú ütők dinamikus „lendítést” tesznek lehetővé a játék során. Főleg kezdőknek tervezték őket. Az egyenletesen kiegyensúlyozott ütők tömege egyenletesen oszlik el. Kiegyensúlyozott erőt és ütésszabályozást kínálnak a játékosoknak. A fejkönnyű ütők általában nehéz ütők. A könnyebb fej kevésbé dinamikus „lendítést” biztosít, de jobban irányított ütéseket eredményez. Az ilyen típusú ütőket leggyakrabban a haladó játékosok választják.

Teniszütő lendített, lengő súlya (swingweight)

A lendített, lengő súly az súlyérzet, amit az ütő lendítésekor érzünk. Ez a paraméter az ütő súlyától, egyensúlyától és az aerodinamikától függ (a fejméret nagyban befolyásolja). Az ezen a paraméteren alapuló választás a játékos fizikai adottságaitól és erejétől függ.

  • Erős, sportos játékos - nagy lengő súly.
  • Közepes testfelépítésű játékos - közepes lengő súly.
  • Gyenge, gyenge testalkat - alacsony lengő súly.

Az ütőkeret merevsége

Ütő merevsége, a keret deformációjának mértéke a labdával történő ütközs során és RA mértékegységben adjuk meg. A merevebb ütők erősebb ütéseket tesznek lehetővé, de nagyobb terhelést kap a csuklónk. A rugalmas ütők jobb irányítást biztosítanak a labda felett, és kevésbé terhelik a csuklót.

Osztályozás az ütőkeret rugalmassága szerint:

  • Rugalmas keretek <60 RA - kisebb ütéserő, kisebb a rezgés a csuklón
  • Közepes keret rugalmasság 60-69 RA-kompromisszum a rugalmas és merev ütőkeret között
  • Merev keret> 70 RA - nagyobb ütéserő, több a rezgés a csuklón.

Ütőkeret profil (vastagság)

Az ütőkeretek különböző vastagságúak. Vannak olyanok, amelyek vastagsága a teljes hosszon azonos, míg másoknál változó. A kereteket a keretprofil miatt három csoportba lehet sorolni:

  • Vékony keretek <23 mm- jobb érzékelést, és kisebb erő biztosítanak. Ezeknél az ütőknél a fej meglehetősen kis felületű és általában nehezek ezek az ütők. Haladó játékosoknak javasolt akik képesek pontosan nagy lendítéssel játszani.
  • Közepes keretek 23-25 mm- univerzális ütők. Körülbelül 23 mm a haladó játékosoknak, körülbelül 25 mm kezdő teniszezőknek, akik közepes lendítéssel üthetnek.
  • Vastag keretek> 25 mm- korlátozott érzékelés mellett, kisebb erőt igényel a rövidebb lendítéseknél is. Kezdő technikájú játékosoknak, idősebb teniszezőknek, kisebb kézsérülésekkel küzdő játékosoknak javasolt. Ezek az ütők általában továbbfejlesztett ütők, amelyek fejlett rezgéscsillapítással vannak ellátva.

Teniszütő kialakítás

Néhány évtizeddel ezelőtt a teniszütők fából készültek, majd idővel az alumíniumot is elkezdték használni. A fő hibájuk a súlyuk volt, ami megnehezítette a manőverezést, korlátozta a mozgást, és sajnos sok sérüléshez vezetett. Napjainkban a teniszfelszerelés gyártásának technológiája forradalmian megváltozott.

Jelenleg a teniszütőket a következő anyagokból készítik:

  • - alumínium,
  • - grafit kompozitok (grafit, azaz szénszál, alumínium keverékkel),
  • - tiszta grafit,
  • - grafit olyan anyagok keverékeivel, mint a kevlár, bór, titán.

Az alumínium ütők a legrugalmasabbak, de ugyanakkor nehezek is, és sok rezgést visznek a csuklóra. Ezért nem túl népszerűek azok között a játékosok körében, akik nagyobb valószínűséggel választanak grafit kompozitokból készült ütőket. Aki rendszeresen játszik főleg grafitból, vagy a korábban említett kiegészítő anyagokkal (bór, Kevlar), ütőkkel játszik, amelyek biztosítják az ütő könnyű és tartós használatát. A teniszütő-gyártóknak saját kereskedelmi márkanevük van a termék gyártásához használt anyagokhoz és technológiákhoz.

Ütő húr minta

A leggyakoribb húrminta a 18/20 és a 16/19 (függőleges és vízszintes irány). Vannak más minták is: 18/19, 16/18, 14/18. A gyártótól függően különböző minták lehetnek. A húrozás sűrűsége miatt két alapvető elrendezést különböztethetünk meg: Ritkább, nyitott húrminta -minta (kevesebb húr, pl. 16/19) és Sűrűbb azaz zártabb húrozás -minta (sűrűbb elrendezés, pl. 18/20)

Ritkább, nyitott húrozás:

  • a) Nagyobb teljesítmény, de kevesebb kontrol,
  • b) Az ütközési felület nagyobb deformációja,
  • c) Nagyobb pörgetést biztosít a labdára a „nagyobb harapás” húrral történő érintkezés miatt,
  • d) Negatív hatással van a húr tartósságára (gyorsabb a húrok kopása, köszönhetően a húrok könnyű mozgásának az ütőben),
  • e) Kevesebb „merevség” a húrmintában,
  • f) Nagyobb „sweet spot”- az ideális ütésterület


Sűrűbb, azaz zártabb húrozás:

  • a) Kevesebb teljesítmény, azaz kisebb ütőerő, de pontosabb kontrol,
  • b) Az ütő ütőfelületének köszönhetően kisebb deformációja és a játék dinamikája,
  • c) Nagyobb húr tartóssága (ritkábban kell cserélni). Ami abból fakad, hogy a húrok mozgása „sűrű” húrozás miatt kevésbé jellemző a keretben,
  • d) Kisebb ""pörgetés"" érhető el,
  • e) Kisebb „sweet spot”- az ideális ütésterület

Ajánlott húrfeszesség

A gyártók megadják az ajánlott húrfeszültséget (kilogrammban mérve). Általában ez az információ az ütő keretén található meg. A nagy húrfeszesség jobb irányítást biztosít a labda felett, de csökkenti a dinamikát és a pörgetést. Ezenkívül a húrok feszességének növelése kisebb komfortot eredményez a játékban, mivel a labdaütés rezgő hatása az ütő keretén keresztül általában a játékos testére kerül. A gyengébb húrfeszültség csökkenti a labda feletti irányítást (a katapult effektushoz képest). Azonban nagyobb ütésdinamikát és pörgetést érünk el, mivel a labda hosszabb ideig van a húrokon, és nagyobbat „harap” az ütőbe.

Teniszütő markolat mérete

Fontos részlet az ütő méretének (kerületének) helyes beállítása a játékos kezéhez. Az ütőn fel kell tüntetni az ütő markolat méretét. Az amerikai módszer a markolat kerületét 0-5 számokkal írja le (gyakran L vagy G betűt adnak hozzá), míg az angol módszer a markolat méretét írja le 4 és 5/8 hüvelyk között. L (G) 0 méret 4 hüvelyk, L (G) 1-4 1/8 hüvelyk, L (G) 2 - 4 1/4 hüvelyk, L (G) 3 - 4 3/8 hüvelyk, L (G) 4 - 4 1/2 hüvelyk, L (G) 5 - 5 5/8 hüvelyk. Megfelelő a markolat mérete akkor, ha a másik kezének mutatóujját a tartó kéz ujjhegyei és a hüvelykujj közé emelheti. A leggyakoribb markolati méretek az L (G) 3 és az L (G) 4. A kis nőknek az L (G) 1 méretű markolatot kell választaniuk. Fiatalok, nők és kis/közepes méretű férfiak (tehát meglehetősen rövid ujjú emberek) L (G) 2 méretű markolatot, míg magas (hosszú ujjú) emberek l (G) 4 vagy L (G) 5 méretet választanak. Ha nem vagy biztos a markolat méretében bizonyos ütő típusoknál „cserélhető markolatokat” is használhatsz (pl. A Head volt az első vállalat), így a markolatot megvastagíthatod vagy karcsúsíthatod igényei szerint.

Következtetésképpen

Egy tucat ütőgyártó van a piacon, mindegyik több száz teniszütő -modellt gyárt. Minden évben új ütőmodellek jelennek meg a polcokon - új technológiákkal és új színekkel. A helyes ütő kiválasztásának szabályai azonban egyszerűsíthetők, különösen a kezdők számára, akik számára ez lehet életük első ütője. Ez fontos, mivel a helyes választás dönt arról, hogy belevág -e a teniszbe, és ez lesz -e a szabadidő eltöltésének módja.


Az ütő paramétereinek fent leírt jellemzői alapján a kezdők kövessék az alábbi irányelveket az ütő kiválasztásakor:

  1. Nagy fej 660 négyzetcentiméter felett (vagy 645 négyzetcentiméter).
  2. Normál hosszúság- 68,58 cm, vagy kissé meghosszabbítva (1-2 cm).
  3. Könnyű ütők, amelyek nem nehezebbek 280 grammnál.
  4. Kiegyensúlyozott ütők. Súlypont tehát 34 cm körül.
  5. Alacsony lengő súly (súlyérzet a teljes ütési ciklus alatt).
  6. Rugalmas keretek (kevesebb, mint 60 RA) vagy közepesen rugalmas (60-69 RA).
  7. Az ütőkeret vastagsága- körülbelül 25 mm vagy több.
  8. A vázszerkezet grafit kompozitok és más modern, könnyű és tartós anyagok keverékeivel gazdagítva, olyan technológiákkal, amelyek lehetővé teszik a rezgések elnyelését. Mindazonáltal a teljes grafit ütő ajánlott a maximális kényelemért és ütésérzetért.
  9. Nyitott húrozású ütő - ritka húrminta.
  10. A gyártó által javasolt húrfeszesség - közepes vagy alacsonyabb.
  11. Egyénileg beállított markolat. (Megfelelő fogás az, amelyben a másik kezednek a mutatóujját a tartó kéz ujjhegyei és a hüvelykujj közé emelheted.).
A Grip a teniszütő egy része, amelyet egy teniszező a kezében tart. A...több

A Grip a teniszütő egy része, amelyet egy teniszező a kezében tart. A markolat mérete határozza meg a kerületét. A teniszkalandunk kezdetén gyakran problémáink vannak a markolat megfelelő méretének kiválasztásával. Az alábbiakban bemutatjuk a megoldást erre a problémára.

 amerikai jelölések
[hüvelyk / ≈ cm]

európai jelölések

4 / ≈ 10   0
4 1/8 / ≈ 10,4 1
4 1/4 / ≈ 10,8 2
4 3/8 / ≈ 11 3
4 1/2 / ≈ 11,4 4
4 5/8 / ≈ 11,8 5

Nem találod a markolat méretének jelölését centiméterben? Ennek megkönnyítése érdekében a hüvelyket centiméterre alakítottuk át, hogy segítsünk a megfelelő méret kiválasztásában. Ez akkor lesz hasznos, ha nem tudod kipróbálni az ütőt a boltban, például amikor ütőt szeretnél vásárolni az online áruházban.

A markolat méretére vonatkozó információk általában az ütő alján találhatók. A markolat mérete nagyon fontos, azonban a fej méretével ellentétben nem azért, mert a különböző méretek különböző hatásokat eredményeznek a játék során. A markolat kerületének pontosan meg kell egyeznie a játékosok kézméretével, csak akkor lehet a játékos biztos abban, hogy a fogása szilárd lesz, és az ütő stabil lesz a kezében, és a csukló nem lesz túlterhelt.

Az első módszer elvégezhető ütő nélkül, csak vonalzó használatával.

raczka2lGsws3NSp1khS

1. A kinyitott tenyered középpontjától mérd meg a gyűrűsujj végéig mért távolságot.

2. Az eredményt össze kell hasonlítani a mérettáblával, amelyet fentebb ismertettünk, hogy melyik fogóméretet válaszd.

 

A második módszer, amellyel ellenőrizhetjük, hogy egy bizonyos fogás jó -e nekünk, csak akkor fog működni, ha választhatunk néhány ütő közül, amelyek különböző méretűek. Ha nincs ilyen, mindig használhatod az egyik barátod ütőjét, és megnézheted, hogy jó -e a szorítása.

 raczkajwdBCCmxRNScD 

1. Fogd meg az ütőt, mint a fenti képen.

2. Ha a másik kéz mutatóujja illeszkedik a tartó kéz hüvelykujjad és a leghosszabb ujjhegyed közé, az azt jelenti, hogy a markolat megfelelő méretű.

3. Ha túl sok hely van a hüvelykujj és az ujjak csúcsa között, és a mutatóujjad nem tudja kitölteni ezt a helyet, az azt jelenti, hogy a markolat túl nagy, és a kisebb kerületű markolatot kell választanod.

4. Ha nem illeszkedik a mutatóujjadhoz, az azt jelenti, hogy a markolat túl kicsi, és egy nagyobb kerületű ütőt kell választanod.

A megrendelésed egy uniós bejegyzett társaság nevében helyezed el, így a boltunkban a megrendelés árai ÁFA nélkül jelennek meg. A megrendelés leadása után kapott számlán 0% -os ÁFÁ lesz feltüntetve az árukra.