Ingyenes kiszállítás 51199 Ft  felett
Ingyenes kiszállítás 51199 Ft felett
Visszatérítés 30 nap
Visszatérítés 30 nap
Több mint 17000 termék
Több mint 17000 termék

Teniszütő Wilson Blade 100L V8.0

%KIÁRUSÍTÁS%
99 790 Ft

Az ajánlott fogyasztói ár

66 830 Ft Megtakarítás 33 %
Legutóbbi legalacsonyabb ár:
66 830 Ft

A termék legalacsonyabb ára az elmúlt 30 napban a jelenlegi árcsökkentés előtt.

Súly: 285
Fejméret (cm2): 645
Egyensúly pont: 330
Húrozás minta: 16/19
Gyártói kód: WR078911
Vásárolj és spórolj a
Hűségprogrammal
A termék tartalmazza az ingyenes szállítást
Csomagfeladás: 48 órán belül
66 830 Ft Wilson Blade 100L V8.0
    ST79612.1
Wilson Blade 100L V8.0 Bemutatjuk a Wilson Blade 100L V8.0-t, az ikonikus Blade sorozat...több

Wilson Blade 100L V8.0

Bemutatjuk a Wilson Blade 100L V8.0-t, az ikonikus Blade sorozat folytatását a modernizált, a mai teniszhez illő módosítással. Ez a modell a legmodernebb technológiák kimerítő listájával van felszerelve, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy a teljesítményed szintjére emeljék és kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak a pályán. Az erő, a forgáskontroll és a precizitás tökéletes keverékét képviseli, új mércét meghatározva a professzionális ütők számára.

Tulajdonságok és kialakítás

A Blade 100L ütő feje a kiváló erő és a spinhez való hozzáférés mellett biztosítja a szükséges kontrollt, hozzájárulva az általános hatékonyság növeléséhez. Az ütő súlypontja felé enyhén hajló egyensúlyával optimális kompromisszumot biztosít az ütések kontrollja és dinamikája között.

Figyelemre méltó technológia

A Wilson Blade 100L V8.0 több úttörő technológiát integrál, többek között: - FORTYFIVE a nagyobb rugalmasság és stabilitás érdekében - DIRECT CONNECT TECHNOLÓGIA javítja a játékérzetet és fokozza a játékos labdával való kapcsolatát - TOP GRIP TAPER kényelmesebb felső kézfogást kínál - BRAIDED GRAPHITE+BASALT a nagyobb rugalmasság és a jobb labdabehelyezés érdekében - PARALLEL DRILLING a következetes, megbocsátóbb húrágyreakcióért - ERGONOMIC END CAP puha, kényelmes fogást kínáló markolat.

Különleges ajánlat!

Örömmel ajánlunk minden egyes ütő vásárlásához egy ingyenes Luxilon ECO Power 1,25 mm-es húrkészletet és szervizelést.

Termék szám: ST79612.1
Termékkód: WR078911
Ütősorozat: Blade
Súly: 285 ? több
Fejméret (cm2): 645 ? több
Egyensúly pont: 330 ? több
Húrozás minta: 16/19 ? több
Merevség (RA): 69 ? több
Hosszúság: 68,6 ? több
Keretprofil: 22/22/22 ? több
Anyag: grafit
Fő szín: sokszínű
Húr: nem
Tasak: nem
Csillapító: nem
Technológiák
Parallel Drilling
Top Grip Taper
FortyFive
Direct Connect Technology
ERGONOMIC END CAP - Wilson
Hogyan válassz teniszütőt? Melyik teniszütő lesz jó nekem? Minden kezdő teniszező felteszi...több
Hogyan válassz teniszütőt?

Hogyan válassz teniszütőt?

Melyik teniszütő lesz jó nekem? Minden kezdő teniszező felteszi magának ezt a kérdést. Teniszütőt nem vásárol túl gyakran az ember. Az ütők számos paramétere befolyásolja a tenisz örömét és a fejlődést. Az ütő fő paramétereinek tájékoztató leírását az ütőn fel kell tüntetni (különböző helyeken - a gyártótól függően), azonban azok gyakran hiányosak, nem könnyen olvashatók, nem könnyen felismerhetőek, különösen a kezdő játékosok számára. Annak érdekében, hogy kiválaszthassa a megfelelő ütőt az alábbiakban bemutatjuk azokat a főbb jellemzőket, amelyekre figyelni kell az ütő vásárlásakor, hogy a lehető legjobban megfeleljen a játékos egyéni adottságainak és igényeinek.

A fej felülete (mérete) és alakja

Az ütők különböző formájúak és különböző méretűek. Ami a fej formáját illeti, nincs egyértelmű értékelés, hogy melyik alak tökéletes és ajánlott a megfelelő játékoscsoport számára. A legtöbb fej „klasszikus tojás” alakú. Az ütőfej méretére világosabb osztályozási szabályok vonatkoznak. Az ütőfej mérete centiméterben és négyzet hüvelykben van megadva, és a felületre vonatkozik. Az ütőfej felülete felelős az ütés erejéért és pontosságáért.

Három alapvető ütőfejméret létezik:

  • Közepes méretű (kicsi) - 85-93 négyzethüvelyk
  • Midplus (közepes) - 94 - 103 négyzethüvelyk
  • Nagyméretű (nagy) - több mint 104 négyzethüvelyk

Minél nagyobb az ütőfej, annál nagyobb az ütéserő. Ezért a játékosnak kevesebb energiát kell fordítania arra, hogy a labda a pálya másik oldalára kerüljön. Ezenkívül a nagy fejű ütőknél nagyobb az úgynevezett „sweet point”, amely az ütő közepén levő területmező, ez biztosítja a labda optimális ütését. Egy kisebb fejű ütő kisebb erővel üti a labdát, így a játékosnak több erőt kell fektetnie minden ütésbe. A kis fej sokkal több kontrollt biztosít a labda irányítására és a pontos ütésre.

Összegzésként:

  • Kezdők- keressenek nagyobb fejű ütőt 660 négyzetcentimétertől (102 négyzet hüvelyk)
  • Közepes szintű játékosoknak – az ütő fej mérete 645-690 négyzetcentiméter (100-107 négyzet hüvelyk) között javasolt
  • Haladó játékosok- egyéni a választás, de általában a 645 négyzetcentiméter (100 négyzet hüvelyk) vagy kisebb felülettel bíró fejű ütőket használják.

Az ütő hossza

Az ütő hossza a markolat aljától az ütőfej végéig terjedő távolság. A standard felnőtt ütő 68,58 cm hosszú (27 hüvelyk), és messze a legnagyobb a jelenléte a piacon. A meghosszabbított ütők (még néhány centiméterrel is) megnövelt hatótávolsággal és erővel rendelkeznek, és jobb pörgetést is biztosítanak. Azonban csökkentik a kontrollt és az irányítást a labda felett. A hosszított ütő kisebb manőverező képessége különösen akkor figyelhető meg, amikor a játékos közel kerül a hálóhoz. A standard ütők dinamikusabbak. A gyermekütők a szokásosnál rövidebbek. A gyermekek ütőinek kiválasztásakor fontos tényező a gyermek fizikai állapota. A magassága és súlya hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyártó által ajánlottnál kissé hosszabb ideig kell használniuk az ütőket.

Osztályozás az ütő hossza szerint:

  • 68.58 cm (27 hüvelyk) és nagyobb- felnőtt teniszezőknek
  • 26 hüvelyk (66 cm)-10-12 éves vagy 136-146 cm magas gyermekek számára
  • 25 hüvelyk (63,5 cm)-8-10 éves vagy 128-136 cm magas gyermekek számára
  • 23,5 hüvelyk (58,5 cm)-6-8 éves vagy 120-128 cm magas gyermekek számára
  • 21,5 hüvelyk (53,5 cm)-5-6 éves vagy 112-120 cm magas gyermekek számára
  • 19 hüvelyk (48,5 cm)-4-5 éves vagy 100-112 cm magas gyermekek számára

Teniszütő súlya

Nagyon fontos tényező a megfelelő ütő kiválasztásában. A „felnőtt” ütő súlya kétszáz és több mint háromszáz gramm között mozoghat. Ez a paraméter elsősorban a stabilitásért felelős. Minél nagyobb a súly, annál nagyobb a keret stabilitása. Ne feledjük, hogy minél nehezebb az ütő, annál nehezebb lendíteni. Olyan ütőt kell választani, amely nem lesz túl nehéz, és lehetővé teszi a szabad, könnyű lendítést.

Összegzés:

  • Kezdők- keressenek ütőket, amelyek megkönnyítik a lendítést. Férfi-ütő súlya 270-290 gramm, nők-250-270 gramm.
  • Közép-haladó szintű játékosoknak- javasolt a 280-300 grammos ütők használata.
  • Haladó játékosok - általában 300 gramm feletti ütőket választanak, ahol lehetőség van az ütő súlyának egyéni növelésére akár a keretre ragasztott ólomszalagok segítségével.

A teniszütő súlypontja

Az ütő súlypontja másnéven az ütő tömegközéppontja. Centiméterben mérik a markolat aljától a fej tetejéig. E tekintetben az ütők a következő csoportokra oszthatók: Fej-nehéz- HH (Head-Heavy), Fejkönnyű- HL (Head Light), Egyenletesen kiegyensúlyozott- EB (Evenly Balanced). Két azonos súlyú, de eltérő egyensúlyú ütő teljesen más érzés játszani. A markolat felé eltolt tömegközéppontú ütők könnyebb fejűek és jobban manőverezhetők. Kiválóak, amikor közel játszol a hálóhoz. A fej-nehéz egyensúlyú ütők általában a könnyű-ütők csoportjába tartoznak. Ha a tömegközéppontot a fej felé toljuk el, akkor kevesebb energia szükséges az erős ütéshez. Az ilyen típusú ütők dinamikus „lendítést” tesznek lehetővé a játék során. Főleg kezdőknek tervezték őket. Az egyenletesen kiegyensúlyozott ütők tömege egyenletesen oszlik el. Kiegyensúlyozott erőt és ütésszabályozást kínálnak a játékosoknak. A fejkönnyű ütők általában nehéz ütők. A könnyebb fej kevésbé dinamikus „lendítést” biztosít, de jobban irányított ütéseket eredményez. Az ilyen típusú ütőket leggyakrabban a haladó játékosok választják.

Teniszütő lendített, lengő súlya (swingweight)

A lendített, lengő súly az súlyérzet, amit az ütő lendítésekor érzünk. Ez a paraméter az ütő súlyától, egyensúlyától és az aerodinamikától függ (a fejméret nagyban befolyásolja). Az ezen a paraméteren alapuló választás a játékos fizikai adottságaitól és erejétől függ.

  • Erős, sportos játékos - nagy lengő súly.
  • Közepes testfelépítésű játékos - közepes lengő súly.
  • Gyenge, gyenge testalkat - alacsony lengő súly.

Az ütőkeret merevsége

Ütő merevsége, a keret deformációjának mértéke a labdával történő ütközs során és RA mértékegységben adjuk meg. A merevebb ütők erősebb ütéseket tesznek lehetővé, de nagyobb terhelést kap a csuklónk. A rugalmas ütők jobb irányítást biztosítanak a labda felett, és kevésbé terhelik a csuklót.

Osztályozás az ütőkeret rugalmassága szerint:

  • Rugalmas keretek <60 RA - kisebb ütéserő, kisebb a rezgés a csuklón
  • Közepes keret rugalmasság 60-69 RA-kompromisszum a rugalmas és merev ütőkeret között
  • Merev keret> 70 RA - nagyobb ütéserő, több a rezgés a csuklón.

Ütőkeret profil (vastagság)

Az ütőkeretek különböző vastagságúak. Vannak olyanok, amelyek vastagsága a teljes hosszon azonos, míg másoknál változó. A kereteket a keretprofil miatt három csoportba lehet sorolni:

  • Vékony keretek <23 mm- jobb érzékelést, és kisebb erő biztosítanak. Ezeknél az ütőknél a fej meglehetősen kis felületű és általában nehezek ezek az ütők. Haladó játékosoknak javasolt akik képesek pontosan nagy lendítéssel játszani.
  • Közepes keretek 23-25 mm- univerzális ütők. Körülbelül 23 mm a haladó játékosoknak, körülbelül 25 mm kezdő teniszezőknek, akik közepes lendítéssel üthetnek.
  • Vastag keretek> 25 mm- korlátozott érzékelés mellett, kisebb erőt igényel a rövidebb lendítéseknél is. Kezdő technikájú játékosoknak, idősebb teniszezőknek, kisebb kézsérülésekkel küzdő játékosoknak javasolt. Ezek az ütők általában továbbfejlesztett ütők, amelyek fejlett rezgéscsillapítással vannak ellátva.

Teniszütő kialakítás

Néhány évtizeddel ezelőtt a teniszütők fából készültek, majd idővel az alumíniumot is elkezdték használni. A fő hibájuk a súlyuk volt, ami megnehezítette a manőverezést, korlátozta a mozgást, és sajnos sok sérüléshez vezetett. Napjainkban a teniszfelszerelés gyártásának technológiája forradalmian megváltozott.

Jelenleg a teniszütőket a következő anyagokból készítik:

  • - alumínium,
  • - grafit kompozitok (grafit, azaz szénszál, alumínium keverékkel),
  • - tiszta grafit,
  • - grafit olyan anyagok keverékeivel, mint a kevlár, bór, titán.

Az alumínium ütők a legrugalmasabbak, de ugyanakkor nehezek is, és sok rezgést visznek a csuklóra. Ezért nem túl népszerűek azok között a játékosok körében, akik nagyobb valószínűséggel választanak grafit kompozitokból készült ütőket. Aki rendszeresen játszik főleg grafitból, vagy a korábban említett kiegészítő anyagokkal (bór, Kevlar), ütőkkel játszik, amelyek biztosítják az ütő könnyű és tartós használatát. A teniszütő-gyártóknak saját kereskedelmi márkanevük van a termék gyártásához használt anyagokhoz és technológiákhoz.

Ütő húr minta

A leggyakoribb húrminta a 18/20 és a 16/19 (függőleges és vízszintes irány). Vannak más minták is: 18/19, 16/18, 14/18. A gyártótól függően különböző minták lehetnek. A húrozás sűrűsége miatt két alapvető elrendezést különböztethetünk meg: Ritkább, nyitott húrminta -minta (kevesebb húr, pl. 16/19) és Sűrűbb azaz zártabb húrozás -minta (sűrűbb elrendezés, pl. 18/20)

Ritkább, nyitott húrozás:

  • a) Nagyobb teljesítmény, de kevesebb kontrol,
  • b) Az ütközési felület nagyobb deformációja,
  • c) Nagyobb pörgetést biztosít a labdára a „nagyobb harapás” húrral történő érintkezés miatt,
  • d) Negatív hatással van a húr tartósságára (gyorsabb a húrok kopása, köszönhetően a húrok könnyű mozgásának az ütőben),
  • e) Kevesebb „merevség” a húrmintában,
  • f) Nagyobb „sweet spot”- az ideális ütésterület


Sűrűbb, azaz zártabb húrozás:

  • a) Kevesebb teljesítmény, azaz kisebb ütőerő, de pontosabb kontrol,
  • b) Az ütő ütőfelületének köszönhetően kisebb deformációja és a játék dinamikája,
  • c) Nagyobb húr tartóssága (ritkábban kell cserélni). Ami abból fakad, hogy a húrok mozgása „sűrű” húrozás miatt kevésbé jellemző a keretben,
  • d) Kisebb ""pörgetés"" érhető el,
  • e) Kisebb „sweet spot”- az ideális ütésterület

Ajánlott húrfeszesség

A gyártók megadják az ajánlott húrfeszültséget (kilogrammban mérve). Általában ez az információ az ütő keretén található meg. A nagy húrfeszesség jobb irányítást biztosít a labda felett, de csökkenti a dinamikát és a pörgetést. Ezenkívül a húrok feszességének növelése kisebb komfortot eredményez a játékban, mivel a labdaütés rezgő hatása az ütő keretén keresztül általában a játékos testére kerül. A gyengébb húrfeszültség csökkenti a labda feletti irányítást (a katapult effektushoz képest). Azonban nagyobb ütésdinamikát és pörgetést érünk el, mivel a labda hosszabb ideig van a húrokon, és nagyobbat „harap” az ütőbe.

Teniszütő markolat mérete

Fontos részlet az ütő méretének (kerületének) helyes beállítása a játékos kezéhez. Az ütőn fel kell tüntetni az ütő markolat méretét. Az amerikai módszer a markolat kerületét 0-5 számokkal írja le (gyakran L vagy G betűt adnak hozzá), míg az angol módszer a markolat méretét írja le 4 és 5/8 hüvelyk között. L (G) 0 méret 4 hüvelyk, L (G) 1-4 1/8 hüvelyk, L (G) 2 - 4 1/4 hüvelyk, L (G) 3 - 4 3/8 hüvelyk, L (G) 4 - 4 1/2 hüvelyk, L (G) 5 - 5 5/8 hüvelyk. Megfelelő a markolat mérete akkor, ha a másik kezének mutatóujját a tartó kéz ujjhegyei és a hüvelykujj közé emelheti. A leggyakoribb markolati méretek az L (G) 3 és az L (G) 4. A kis nőknek az L (G) 1 méretű markolatot kell választaniuk. Fiatalok, nők és kis/közepes méretű férfiak (tehát meglehetősen rövid ujjú emberek) L (G) 2 méretű markolatot, míg magas (hosszú ujjú) emberek l (G) 4 vagy L (G) 5 méretet választanak. Ha nem vagy biztos a markolat méretében bizonyos ütő típusoknál „cserélhető markolatokat” is használhatsz (pl. A Head volt az első vállalat), így a markolatot megvastagíthatod vagy karcsúsíthatod igényei szerint.

Következtetésképpen

Egy tucat ütőgyártó van a piacon, mindegyik több száz teniszütő -modellt gyárt. Minden évben új ütőmodellek jelennek meg a polcokon - új technológiákkal és új színekkel. A helyes ütő kiválasztásának szabályai azonban egyszerűsíthetők, különösen a kezdők számára, akik számára ez lehet életük első ütője. Ez fontos, mivel a helyes választás dönt arról, hogy belevág -e a teniszbe, és ez lesz -e a szabadidő eltöltésének módja.


Az ütő paramétereinek fent leírt jellemzői alapján a kezdők kövessék az alábbi irányelveket az ütő kiválasztásakor:

  1. Nagy fej 660 négyzetcentiméter felett (vagy 645 négyzetcentiméter).
  2. Normál hosszúság- 68,58 cm, vagy kissé meghosszabbítva (1-2 cm).
  3. Könnyű ütők, amelyek nem nehezebbek 280 grammnál.
  4. Kiegyensúlyozott ütők. Súlypont tehát 34 cm körül.
  5. Alacsony lengő súly (súlyérzet a teljes ütési ciklus alatt).
  6. Rugalmas keretek (kevesebb, mint 60 RA) vagy közepesen rugalmas (60-69 RA).
  7. Az ütőkeret vastagsága- körülbelül 25 mm vagy több.
  8. A vázszerkezet grafit kompozitok és más modern, könnyű és tartós anyagok keverékeivel gazdagítva, olyan technológiákkal, amelyek lehetővé teszik a rezgések elnyelését. Mindazonáltal a teljes grafit ütő ajánlott a maximális kényelemért és ütésérzetért.
  9. Nyitott húrozású ütő - ritka húrminta.
  10. A gyártó által javasolt húrfeszesség - közepes vagy alacsonyabb.
  11. Egyénileg beállított markolat. (Megfelelő fogás az, amelyben a másik kezednek a mutatóujját a tartó kéz ujjhegyei és a hüvelykujj közé emelheted.).
A Grip a teniszütő egy része, amelyet egy teniszező a kezében tart. A...több

A Grip a teniszütő egy része, amelyet egy teniszező a kezében tart. A markolat mérete határozza meg a kerületét. A teniszkalandunk kezdetén gyakran problémáink vannak a markolat megfelelő méretének kiválasztásával. Az alábbiakban bemutatjuk a megoldást erre a problémára.

 amerikai jelölések
[hüvelyk / ≈ cm]

európai jelölések

4 / ≈ 10   0
4 1/8 / ≈ 10,4 1
4 1/4 / ≈ 10,8 2
4 3/8 / ≈ 11 3
4 1/2 / ≈ 11,4 4
4 5/8 / ≈ 11,8 5

Nem találod a markolat méretének jelölését centiméterben? Ennek megkönnyítése érdekében a hüvelyket centiméterre alakítottuk át, hogy segítsünk a megfelelő méret kiválasztásában. Ez akkor lesz hasznos, ha nem tudod kipróbálni az ütőt a boltban, például amikor ütőt szeretnél vásárolni az online áruházban.

A markolat méretére vonatkozó információk általában az ütő alján találhatók. A markolat mérete nagyon fontos, azonban a fej méretével ellentétben nem azért, mert a különböző méretek különböző hatásokat eredményeznek a játék során. A markolat kerületének pontosan meg kell egyeznie a játékosok kézméretével, csak akkor lehet a játékos biztos abban, hogy a fogása szilárd lesz, és az ütő stabil lesz a kezében, és a csukló nem lesz túlterhelt.

Az első módszer elvégezhető ütő nélkül, csak vonalzó használatával.

raczka2lGsws3NSp1khS

1. A kinyitott tenyered középpontjától mérd meg a gyűrűsujj végéig mért távolságot.

2. Az eredményt össze kell hasonlítani a mérettáblával, amelyet fentebb ismertettünk, hogy melyik fogóméretet válaszd.

 

A második módszer, amellyel ellenőrizhetjük, hogy egy bizonyos fogás jó -e nekünk, csak akkor fog működni, ha választhatunk néhány ütő közül, amelyek különböző méretűek. Ha nincs ilyen, mindig használhatod az egyik barátod ütőjét, és megnézheted, hogy jó -e a szorítása.

 raczkajwdBCCmxRNScD 

1. Fogd meg az ütőt, mint a fenti képen.

2. Ha a másik kéz mutatóujja illeszkedik a tartó kéz hüvelykujjad és a leghosszabb ujjhegyed közé, az azt jelenti, hogy a markolat megfelelő méretű.

3. Ha túl sok hely van a hüvelykujj és az ujjak csúcsa között, és a mutatóujjad nem tudja kitölteni ezt a helyet, az azt jelenti, hogy a markolat túl nagy, és a kisebb kerületű markolatot kell választanod.

4. Ha nem illeszkedik a mutatóujjadhoz, az azt jelenti, hogy a markolat túl kicsi, és egy nagyobb kerületű ütőt kell választanod.

A megrendelésed egy uniós bejegyzett társaság nevében helyezed el, így a boltunkban a megrendelés árai ÁFA nélkül jelennek meg. A megrendelés leadása után kapott számlán 0% -os ÁFÁ lesz feltüntetve az árukra.