A cikk sikeresen hozzáadott.

Teniszütő Tecnifibre Tempo 298 Iga + ajándék húr + ajándék húrozás

73 890 Ft Megtakarítás: 12 %
Kikiáltási ár: 84 340 Ft
Súly: 298
Fejméret (cm2): 630
Egyensúly pont: 320
Húrozás minta: 16/19
Gyártói kód: 14TEM298-
Hívj és rendelj
+36 1 323 7730
A termék tartalmazza az ingyenes szállítást
Csomagfeladás: 24 órán belül
TÖBBET OLCSÓBBAN:
Mennyiség Egységár
tól/től 2 db 66 510 Ft
73 890 Ft Tecnifibre Tempo 298 Iga + ajándék húr + ajándék húrozás
Termék szám: ST81022.1
Termékkód: 14TEM298-
Súly: 298 ? több
Fejméret (cm2): 630 ? több
Egyensúly pont: 320 ? több
Húrozás minta: 16/19 ? több
Merevség (RA): 71 ? több
Hosszúság: 68,6 ? több
Keretprofil: 23/23/23 ? több
Húrfeszesség (ajánlott kg -ban): 23-25 ? több
Anyag: grafit
Fő szín: fehér
Húr: nem
Tasak: nem
Csillapító: nem
A legkeresettebb Iga Świątek
Technológiák
Armor Cap
DYNACORE XTC
ELI SQUARE - Tecnifibre
Hogyan válassz teniszütőt? Melyik teniszütő lesz jó nekem? Minden kezdő teniszező felteszi...több
Hogyan válassz teniszütőt?

Hogyan válassz teniszütőt?

Melyik teniszütő lesz jó nekem? Minden kezdő teniszező felteszi magának ezt a kérdést. Teniszütőt nem vásárol túl gyakran az ember. Az ütők számos paramétere befolyásolja a tenisz örömét és a fejlődést. Az ütő fő paramétereinek tájékoztató leírását az ütőn fel kell tüntetni (különböző helyeken - a gyártótól függően), azonban azok gyakran hiányosak, nem könnyen olvashatók, nem könnyen felismerhetőek, különösen a kezdő játékosok számára. Annak érdekében, hogy kiválaszthassa a megfelelő ütőt az alábbiakban bemutatjuk azokat a főbb jellemzőket, amelyekre figyelni kell az ütő vásárlásakor, hogy a lehető legjobban megfeleljen a játékos egyéni adottságainak és igényeinek.

A fej felülete (mérete) és alakja

Az ütők különböző formájúak és különböző méretűek. Ami a fej formáját illeti, nincs egyértelmű értékelés, hogy melyik alak tökéletes és ajánlott a megfelelő játékoscsoport számára. A legtöbb fej „klasszikus tojás” alakú. Az ütőfej méretére világosabb osztályozási szabályok vonatkoznak. Az ütőfej mérete centiméterben és négyzet hüvelykben van megadva, és a felületre vonatkozik. Az ütőfej felülete felelős az ütés erejéért és pontosságáért.

Három alapvető ütőfejméret létezik:

 • Közepes méretű (kicsi) - 85-93 négyzethüvelyk
 • Midplus (közepes) - 94 - 103 négyzethüvelyk
 • Nagyméretű (nagy) - több mint 104 négyzethüvelyk

Minél nagyobb az ütőfej, annál nagyobb az ütéserő. Ezért a játékosnak kevesebb energiát kell fordítania arra, hogy a labda a pálya másik oldalára kerüljön. Ezenkívül a nagy fejű ütőknél nagyobb az úgynevezett „sweet point”, amely az ütő közepén levő területmező, ez biztosítja a labda optimális ütését. Egy kisebb fejű ütő kisebb erővel üti a labdát, így a játékosnak több erőt kell fektetnie minden ütésbe. A kis fej sokkal több kontrollt biztosít a labda irányítására és a pontos ütésre.

Összegzésként:

 • Kezdők- keressenek nagyobb fejű ütőt 660 négyzetcentimétertől (102 négyzet hüvelyk)
 • Közepes szintű játékosoknak – az ütő fej mérete 645-690 négyzetcentiméter (100-107 négyzet hüvelyk) között javasolt
 • Haladó játékosok- egyéni a választás, de általában a 645 négyzetcentiméter (100 négyzet hüvelyk) vagy kisebb felülettel bíró fejű ütőket használják.

Az ütő hossza

Az ütő hossza a markolat aljától az ütőfej végéig terjedő távolság. A standard felnőtt ütő 68,58 cm hosszú (27 hüvelyk), és messze a legnagyobb a jelenléte a piacon. A meghosszabbított ütők (még néhány centiméterrel is) megnövelt hatótávolsággal és erővel rendelkeznek, és jobb pörgetést is biztosítanak. Azonban csökkentik a kontrollt és az irányítást a labda felett. A hosszított ütő kisebb manőverező képessége különösen akkor figyelhető meg, amikor a játékos közel kerül a hálóhoz. A standard ütők dinamikusabbak. A gyermekütők a szokásosnál rövidebbek. A gyermekek ütőinek kiválasztásakor fontos tényező a gyermek fizikai állapota. A magassága és súlya hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyártó által ajánlottnál kissé hosszabb ideig kell használniuk az ütőket.

Osztályozás az ütő hossza szerint:

 • 68.58 cm (27 hüvelyk) és nagyobb- felnőtt teniszezőknek
 • 26 hüvelyk (66 cm)-10-12 éves vagy 136-146 cm magas gyermekek számára
 • 25 hüvelyk (63,5 cm)-8-10 éves vagy 128-136 cm magas gyermekek számára
 • 23,5 hüvelyk (58,5 cm)-6-8 éves vagy 120-128 cm magas gyermekek számára
 • 21,5 hüvelyk (53,5 cm)-5-6 éves vagy 112-120 cm magas gyermekek számára
 • 19 hüvelyk (48,5 cm)-4-5 éves vagy 100-112 cm magas gyermekek számára

Teniszütő súlya

Nagyon fontos tényező a megfelelő ütő kiválasztásában. A „felnőtt” ütő súlya kétszáz és több mint háromszáz gramm között mozoghat. Ez a paraméter elsősorban a stabilitásért felelős. Minél nagyobb a súly, annál nagyobb a keret stabilitása. Ne feledjük, hogy minél nehezebb az ütő, annál nehezebb lendíteni. Olyan ütőt kell választani, amely nem lesz túl nehéz, és lehetővé teszi a szabad, könnyű lendítést.

Összegzés:

 • Kezdők- keressenek ütőket, amelyek megkönnyítik a lendítést. Férfi-ütő súlya 270-290 gramm, nők-250-270 gramm.
 • Közép-haladó szintű játékosoknak- javasolt a 280-300 grammos ütők használata.
 • Haladó játékosok - általában 300 gramm feletti ütőket választanak, ahol lehetőség van az ütő súlyának egyéni növelésére akár a keretre ragasztott ólomszalagok segítségével.

A teniszütő súlypontja

Az ütő súlypontja másnéven az ütő tömegközéppontja. Centiméterben mérik a markolat aljától a fej tetejéig. E tekintetben az ütők a következő csoportokra oszthatók: Fej-nehéz- HH (Head-Heavy), Fejkönnyű- HL (Head Light), Egyenletesen kiegyensúlyozott- EB (Evenly Balanced). Két azonos súlyú, de eltérő egyensúlyú ütő teljesen más érzés játszani. A markolat felé eltolt tömegközéppontú ütők könnyebb fejűek és jobban manőverezhetők. Kiválóak, amikor közel játszol a hálóhoz. A fej-nehéz egyensúlyú ütők általában a könnyű-ütők csoportjába tartoznak. Ha a tömegközéppontot a fej felé toljuk el, akkor kevesebb energia szükséges az erős ütéshez. Az ilyen típusú ütők dinamikus „lendítést” tesznek lehetővé a játék során. Főleg kezdőknek tervezték őket. Az egyenletesen kiegyensúlyozott ütők tömege egyenletesen oszlik el. Kiegyensúlyozott erőt és ütésszabályozást kínálnak a játékosoknak. A fejkönnyű ütők általában nehéz ütők. A könnyebb fej kevésbé dinamikus „lendítést” biztosít, de jobban irányított ütéseket eredményez. Az ilyen típusú ütőket leggyakrabban a haladó játékosok választják.

Teniszütő lendített, lengő súlya (swingweight)

A lendített, lengő súly az súlyérzet, amit az ütő lendítésekor érzünk. Ez a paraméter az ütő súlyától, egyensúlyától és az aerodinamikától függ (a fejméret nagyban befolyásolja). Az ezen a paraméteren alapuló választás a játékos fizikai adottságaitól és erejétől függ.

 • Erős, sportos játékos - nagy lengő súly.
 • Közepes testfelépítésű játékos - közepes lengő súly.
 • Gyenge, gyenge testalkat - alacsony lengő súly.

Az ütőkeret merevsége

Ütő merevsége, a keret deformációjának mértéke a labdával történő ütközs során és RA mértékegységben adjuk meg. A merevebb ütők erősebb ütéseket tesznek lehetővé, de nagyobb terhelést kap a csuklónk. A rugalmas ütők jobb irányítást biztosítanak a labda felett, és kevésbé terhelik a csuklót.

Osztályozás az ütőkeret rugalmassága szerint:

 • Rugalmas keretek <60 RA - kisebb ütéserő, kisebb a rezgés a csuklón
 • Közepes keret rugalmasság 60-69 RA-kompromisszum a rugalmas és merev ütőkeret között
 • Merev keret> 70 RA - nagyobb ütéserő, több a rezgés a csuklón.

Ütőkeret profil (vastagság)

Az ütőkeretek különböző vastagságúak. Vannak olyanok, amelyek vastagsága a teljes hosszon azonos, míg másoknál változó. A kereteket a keretprofil miatt három csoportba lehet sorolni:

 • Vékony keretek <23 mm- jobb érzékelést, és kisebb erő biztosítanak. Ezeknél az ütőknél a fej meglehetősen kis felületű és általában nehezek ezek az ütők. Haladó játékosoknak javasolt akik képesek pontosan nagy lendítéssel játszani.
 • Közepes keretek 23-25 mm- univerzális ütők. Körülbelül 23 mm a haladó játékosoknak, körülbelül 25 mm kezdő teniszezőknek, akik közepes lendítéssel üthetnek.
 • Vastag keretek> 25 mm- korlátozott érzékelés mellett, kisebb erőt igényel a rövidebb lendítéseknél is. Kezdő technikájú játékosoknak, idősebb teniszezőknek, kisebb kézsérülésekkel küzdő játékosoknak javasolt. Ezek az ütők általában továbbfejlesztett ütők, amelyek fejlett rezgéscsillapítással vannak ellátva.

Teniszütő kialakítás

Néhány évtizeddel ezelőtt a teniszütők fából készültek, majd idővel az alumíniumot is elkezdték használni. A fő hibájuk a súlyuk volt, ami megnehezítette a manőverezést, korlátozta a mozgást, és sajnos sok sérüléshez vezetett. Napjainkban a teniszfelszerelés gyártásának technológiája forradalmian megváltozott.

Jelenleg a teniszütőket a következő anyagokból készítik:

 • - alumínium,
 • - grafit kompozitok (grafit, azaz szénszál, alumínium keverékkel),
 • - tiszta grafit,
 • - grafit olyan anyagok keverékeivel, mint a kevlár, bór, titán.

Az alumínium ütők a legrugalmasabbak, de ugyanakkor nehezek is, és sok rezgést visznek a csuklóra. Ezért nem túl népszerűek azok között a játékosok körében, akik nagyobb valószínűséggel választanak grafit kompozitokból készült ütőket. Aki rendszeresen játszik főleg grafitból, vagy a korábban említett kiegészítő anyagokkal (bór, Kevlar), ütőkkel játszik, amelyek biztosítják az ütő könnyű és tartós használatát. A teniszütő-gyártóknak saját kereskedelmi márkanevük van a termék gyártásához használt anyagokhoz és technológiákhoz.

Ütő húr minta

A leggyakoribb húrminta a 18/20 és a 16/19 (függőleges és vízszintes irány). Vannak más minták is: 18/19, 16/18, 14/18. A gyártótól függően különböző minták lehetnek. A húrozás sűrűsége miatt két alapvető elrendezést különböztethetünk meg: Ritkább, nyitott húrminta -minta (kevesebb húr, pl. 16/19) és Sűrűbb azaz zártabb húrozás -minta (sűrűbb elrendezés, pl. 18/20)

Ritkább, nyitott húrozás:

 • a) Nagyobb teljesítmény, de kevesebb kontrol,
 • b) Az ütközési felület nagyobb deformációja,
 • c) Nagyobb pörgetést biztosít a labdára a „nagyobb harapás” húrral történő érintkezés miatt,
 • d) Negatív hatással van a húr tartósságára (gyorsabb a húrok kopása, köszönhetően a húrok könnyű mozgásának az ütőben),
 • e) Kevesebb „merevség” a húrmintában,
 • f) Nagyobb „sweet spot”- az ideális ütésterület


Sűrűbb, azaz zártabb húrozás:

 • a) Kevesebb teljesítmény, azaz kisebb ütőerő, de pontosabb kontrol,
 • b) Az ütő ütőfelületének köszönhetően kisebb deformációja és a játék dinamikája,
 • c) Nagyobb húr tartóssága (ritkábban kell cserélni). Ami abból fakad, hogy a húrok mozgása „sűrű” húrozás miatt kevésbé jellemző a keretben,
 • d) Kisebb ""pörgetés"" érhető el,
 • e) Kisebb „sweet spot”- az ideális ütésterület

Ajánlott húrfeszesség

A gyártók megadják az ajánlott húrfeszültséget (kilogrammban mérve). Általában ez az információ az ütő keretén található meg. A nagy húrfeszesség jobb irányítást biztosít a labda felett, de csökkenti a dinamikát és a pörgetést. Ezenkívül a húrok feszességének növelése kisebb komfortot eredményez a játékban, mivel a labdaütés rezgő hatása az ütő keretén keresztül általában a játékos testére kerül. A gyengébb húrfeszültség csökkenti a labda feletti irányítást (a katapult effektushoz képest). Azonban nagyobb ütésdinamikát és pörgetést érünk el, mivel a labda hosszabb ideig van a húrokon, és nagyobbat „harap” az ütőbe.

Teniszütő markolat mérete

Fontos részlet az ütő méretének (kerületének) helyes beállítása a játékos kezéhez. Az ütőn fel kell tüntetni az ütő markolat méretét. Az amerikai módszer a markolat kerületét 0-5 számokkal írja le (gyakran L vagy G betűt adnak hozzá), míg az angol módszer a markolat méretét írja le 4 és 5/8 hüvelyk között. L (G) 0 méret 4 hüvelyk, L (G) 1-4 1/8 hüvelyk, L (G) 2 - 4 1/4 hüvelyk, L (G) 3 - 4 3/8 hüvelyk, L (G) 4 - 4 1/2 hüvelyk, L (G) 5 - 5 5/8 hüvelyk. Megfelelő a markolat mérete akkor, ha a másik kezének mutatóujját a tartó kéz ujjhegyei és a hüvelykujj közé emelheti. A leggyakoribb markolati méretek az L (G) 3 és az L (G) 4. A kis nőknek az L (G) 1 méretű markolatot kell választaniuk. Fiatalok, nők és kis/közepes méretű férfiak (tehát meglehetősen rövid ujjú emberek) L (G) 2 méretű markolatot, míg magas (hosszú ujjú) emberek l (G) 4 vagy L (G) 5 méretet választanak. Ha nem vagy biztos a markolat méretében bizonyos ütő típusoknál „cserélhető markolatokat” is használhatsz (pl. A Head volt az első vállalat), így a markolatot megvastagíthatod vagy karcsúsíthatod igényei szerint.

Következtetésképpen

Egy tucat ütőgyártó van a piacon, mindegyik több száz teniszütő -modellt gyárt. Minden évben új ütőmodellek jelennek meg a polcokon - új technológiákkal és új színekkel. A helyes ütő kiválasztásának szabályai azonban egyszerűsíthetők, különösen a kezdők számára, akik számára ez lehet életük első ütője. Ez fontos, mivel a helyes választás dönt arról, hogy belevág -e a teniszbe, és ez lesz -e a szabadidő eltöltésének módja.


Az ütő paramétereinek fent leírt jellemzői alapján a kezdők kövessék az alábbi irányelveket az ütő kiválasztásakor:

 1. Nagy fej 660 négyzetcentiméter felett (vagy 645 négyzetcentiméter).
 2. Normál hosszúság- 68,58 cm, vagy kissé meghosszabbítva (1-2 cm).
 3. Könnyű ütők, amelyek nem nehezebbek 280 grammnál.
 4. Kiegyensúlyozott ütők. Súlypont tehát 34 cm körül.
 5. Alacsony lengő súly (súlyérzet a teljes ütési ciklus alatt).
 6. Rugalmas keretek (kevesebb, mint 60 RA) vagy közepesen rugalmas (60-69 RA).
 7. Az ütőkeret vastagsága- körülbelül 25 mm vagy több.
 8. A vázszerkezet grafit kompozitok és más modern, könnyű és tartós anyagok keverékeivel gazdagítva, olyan technológiákkal, amelyek lehetővé teszik a rezgések elnyelését. Mindazonáltal a teljes grafit ütő ajánlott a maximális kényelemért és ütésérzetért.
 9. Nyitott húrozású ütő - ritka húrminta.
 10. A gyártó által javasolt húrfeszesség - közepes vagy alacsonyabb.
 11. Egyénileg beállított markolat. (Megfelelő fogás az, amelyben a másik kezednek a mutatóujját a tartó kéz ujjhegyei és a hüvelykujj közé emelheted.).
A Grip a teniszütő egy része, amelyet egy teniszező a kezében tart. A...több

A Grip a teniszütő egy része, amelyet egy teniszező a kezében tart. A markolat mérete határozza meg a kerületét. A teniszkalandunk kezdetén gyakran problémáink vannak a markolat megfelelő méretének kiválasztásával. Az alábbiakban bemutatjuk a megoldást erre a problémára.

 amerikai jelölések
[hüvelyk / ≈ cm]

európai jelölések

4 / ≈ 10   0
4 1/8 / ≈ 10,4 1
4 1/4 / ≈ 10,8 2
4 3/8 / ≈ 11 3
4 1/2 / ≈ 11,4 4
4 5/8 / ≈ 11,8 5

Nem találod a markolat méretének jelölését centiméterben? Ennek megkönnyítése érdekében a hüvelyket centiméterre alakítottuk át, hogy segítsünk a megfelelő méret kiválasztásában. Ez akkor lesz hasznos, ha nem tudod kipróbálni az ütőt a boltban, például amikor ütőt szeretnél vásárolni az online áruházban.

A markolat méretére vonatkozó információk általában az ütő alján találhatók. A markolat mérete nagyon fontos, azonban a fej méretével ellentétben nem azért, mert a különböző méretek különböző hatásokat eredményeznek a játék során. A markolat kerületének pontosan meg kell egyeznie a játékosok kézméretével, csak akkor lehet a játékos biztos abban, hogy a fogása szilárd lesz, és az ütő stabil lesz a kezében, és a csukló nem lesz túlterhelt.

Az első módszer elvégezhető ütő nélkül, csak vonalzó használatával.

raczka2lGsws3NSp1khS

1. A kinyitott tenyered középpontjától mérd meg a gyűrűsujj végéig mért távolságot.

2. Az eredményt össze kell hasonlítani a mérettáblával, amelyet fentebb ismertettünk, hogy melyik fogóméretet válaszd.

 

A második módszer, amellyel ellenőrizhetjük, hogy egy bizonyos fogás jó -e nekünk, csak akkor fog működni, ha választhatunk néhány ütő közül, amelyek különböző méretűek. Ha nincs ilyen, mindig használhatod az egyik barátod ütőjét, és megnézheted, hogy jó -e a szorítása.

 raczkajwdBCCmxRNScD 

1. Fogd meg az ütőt, mint a fenti képen.

2. Ha a másik kéz mutatóujja illeszkedik a tartó kéz hüvelykujjad és a leghosszabb ujjhegyed közé, az azt jelenti, hogy a markolat megfelelő méretű.

3. Ha túl sok hely van a hüvelykujj és az ujjak csúcsa között, és a mutatóujjad nem tudja kitölteni ezt a helyet, az azt jelenti, hogy a markolat túl nagy, és a kisebb kerületű markolatot kell választanod.

4. Ha nem illeszkedik a mutatóujjadhoz, az azt jelenti, hogy a markolat túl kicsi, és egy nagyobb kerületű ütőt kell választanod.

Ügyfélértékelés "Tecnifibre Tempo 298 Iga + ajándék húr + ajándék húrozás"
Írj értékelést
Az értékelések az ellenőrzés után aktiválódnak.

* Szükséges Mezők

A megrendelésed egy uniós bejegyzett társaság nevében helyezed el, így a boltunkban a megrendelés árai ÁFA nélkül jelennek meg. A megrendelés leadása után kapott számlán 0% -os ÁFÁ lesz feltüntetve az árukra.